Tort cu ciocolata si crema

de Doralinda in Torturi, 5 Mar 2013 | 5334 vizualizari

 

E un tort care a avut mare succes! Simplu si gustos!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 3 linguri faina cu praf de copt incorporat
  • 4 linguri cacao ( eu am folosit 70%)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • Ptr crema:
  • 250 gr crema de patiserie (http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-patiserie-42817.html)
  • 125 gr frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • Ptr crema de ciocolata:
  • 115 gr ciocolata desert ptr topit
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura coniac
  • 85 gr unt nesarat taiat in cuburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si crema:

Punem faina, cacao si pudra impreuna intr-un vas si lasam deoparte. Separam albusurile de galbenusuri si batem cu mixerul la o viteza mare, albusurile pana se face o spuma mai densa apoi adaugam zaharul cate o lingura pe rand, mixand bine la fiecare adaugare. Apoi punem si galbenusurile, unul cate unul, micsoram viteza la mixer si adaugam restul de ingrediente avand grija sa nu se "desumfle" compozitia. Punem compozitia intr-o forma cu diametrul de 24 cm, care in prealabil am pus foaie de copt, si punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 25-30 min (depinde de cuptorul fiecaruia). Cand e gata, scoatem blatul pe o tava si il lasam sa se raceasca.

Intre timp preparam crema si o lasam sa se raceasca si ea (crema o gasiti http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-patiserie-42817.html) Batem smantana cu zaharul si vanilia pana devine o compozitie groasa, punem deoparte putina ptr decor si restul il amestecam cu crema de patiserie. Asezam din compozitie peste blatul de tort si lasam la frigider cca 2 ore pana devine rigid.

Ptr prepararea cremei de ciocolata: topim ciocolata in bainmarie, adaugam zaharul, laptele si coniacul impreuna si amesetcam pana devine omogen. Apoi punem si untul, pe rand cubuletele, si amestecam pana se topeste untul si crema e uniforma. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin apoi turnam peste tort pana se acopera complet.

Decoram cu frisca (sau dupa preferinta) si punem la frigider. E de preferat de servit in ziua in care a fost preparat.

TIPS-URI

1

Stiti cum sa verificati temperatura corecta la o ciocolata topita?! Temperatura trebuie sa fie undeva in jur de 30-31C si daca nu avem termometru, putem verifica punand putina ciocolata pe buze, exact! de ce?! ptr ca buzele sunt sensibile si acesta e si un mod de a verifica daca copilul nostru are temperatura! (cel putin eu asa fac):) acest truc l-am invatat de la un chef la tv in grecia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata